Restaurant Bengels Breda in oude Klaerenbeek-pand - Meyer beheer
19240
post-template-default,single,single-post,postid-19240,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Restaurant Bengels Breda in oude Klaerenbeek-pand

Restaurant Bengels Breda in oude Klaerenbeek-pand

BREDA – Het pand van Grand Café Klaerenbeek aan de Ginnekenweg in Breda krijgt een nieuwe bestemming:  tegen de zomer gaat restaurant Bengels Breda er van start. Het wordt een reguliere horeca-zaak, maar tevens gaan er jongeren werken die problemen hebben in het onderwijs en geheel of gedeeltelijk niet naar school gaan.

Bengels is een initiatief van Safe College FIRST School in Breda, een bedrijf dat jongeren begeleidt die om diverse redenen niet of weinig onderwijs volgen. Het helpt jongeren weer een ritme op te pakken, door middel van projecten op het gebied van techniek, groen, sport en koken. Dat gebeurt onder meer vanuit de oude gevangenis in Breda.

Trots op hun werk

“Vanuit dat koken, kwamen we op het idee meer met horeca te doen. Met de jongeren gaat het op school niet zo goed, maar ze vinden koken leuk en zijn service-gericht. Als ze dat in een echt restaurant kunnen doen, kunnen ze trots zijn op hun werk en doen ze écht mee,” zegt Harold van de Pol, een van de oprichters van Safe College.

Bengels wordt volgens Van de Pol een ‘mooie tent’, waar zowel lunch als diner wordt geserveerd. “We gaan er met professionals werken, zoals een chef-kok, horecamanager en ander personeel dat de jongeren begeleidt.”

12 tot 18 jaar

Het gaat vooral om jongeren van 12 tot 18 jaar, die overdag (een middag of een ochtend) aanwezig zijn. Mogelijk gaan er ook 18-plussers aan de slag. “Denk aan jongeren die uitgevallen zijn in het mbo en zo weer de draad op kunnen pakken.” In totaal verwacht Van de Pol dat er zo’n vijftien jongeren een traject zullen volgen.

Safe College heeft vrijdag de sleutel gekregen. De komende maanden worden benut om te verbouwen en personeel te werven. In het pand is een achterzaal, daar wil Safe College onder meer culturele activiteiten gaan houden.

Bron: BN de Stem / Paul Verlinden