Nieuws.jpg

Opnieuw gewaagde carnavalsgevel Boerke Verschuren

GINNEKEN – Boerke Verschuren heeft deze maandagmorgen opnieuw een opvallende en gewaagde carnavalsgevel onthuld. ‘De grootste gleuf van het Ginneken’ staat er met koeienletters op het doek. In het midden is een grote brievenbus te zien.

De begeleidende tekst is kort: ‘Het thema van 2018 is Boerke Zoekt Vrouw!’ Potentiële deelnemers aan deze actie worden verzocht brieven te sturen naar Boerke Verschuren, Boerke Zoekt Vrouw Ginnekenmarkt 13, 4835 JC Breda. “Of geef ze zelf even af. We gebruiken dit jaar de # #mekoe.”

Net zoals andere jaren wordt het thema ook in het café doorgevoerd, vertelt Johan de Vos. “Uiteraard staan we in vol ornaat als boer achter de bar”, lacht hij. En komen er tijdens carnaval ook filmpjes online van ‘boerkes’ die vrouw zoeken? “Dat verwacht ik zeker. Maar eerst verwacht ik dinsdag wel een enorme postzak met brieven.”

 

Het café haakt daarmee aan op het #metoo, waarbij vrouwen melding maken van grensoverschrijdend seksueel gedrag. De eerste reacties? “Ik ben een beetje van slag, want de reacties zijn vrijwel allemaal positief.” Boerke komt de laatste jaren telkens met opvallende en spraakmakende gevels. Afgelopen jaar kreeg café-eigenaar Johan de Vos met ‘Boelke Verschulen‘ kritiek vanwege het volgens sommigen discriminerende karakter van die gevel. Het leidde tot een heuse sterrenstorm, waarbij een actiegroep oproep deed het café met 1 ster te waarderen op Facebook. Het resultaat was een overtal aan vijfsterrenrecensies.

Het jaar ervoor was het café omgetoverd tot ‘Praktijk voor Ginnekelogie’, waarbij een vrouw wijdbeens op de gevel lag.

Bron: BN de Stem

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...