Nieuws.jpg

Ook Utrecht heeft nu een 100% reisgids

Op Nr. 2 Spijkers met Koppen, in de Engelse pub Florin (Nobelstraat)

Met de nieuwe reisgids 100% Utrecht, time to momo kunnen toeristen Utrecht en andere steden in de provincie beleven zoals de bewoners dat dagelijks zelf ook doen.

Als Jette Pellemans (26) op stedentrip gaat naar Berlijn, Barcelona of Istanboel, gaat er altijd een 100% gids mee in de reiskoffer. Pellemans, medewerkster van het AD, meldde zich dan ook meteen bij de uitgever toen ze hoorde dat er plannen waren voor een 100% Utrecht gids. Zij schreef de gids puur vanuit haar persoonlijke beleving en voorkeur. Hier haar top 3.

1: Universiteitsbibliotheek Drift

,,Een prachtig gerenoveerd pand aan een historisch studentenstraatje. Je verwacht niet wat voor moois er allemaal nog achter het pand zit. Een fraai gerenoveerd doolhof waar klassiek en modern samen komen. Als studente ging ik hier vaak op zoek naar een plek om te studeren. Maar ook nu kom ik er nog graag. Als toerist zul je niet zo snel in de Universiteitsbibliotheek komen, maar ik raad het iedereen aan: ga er eens naar binnen en bewonder dit gebouw.”

 

2: Spijkers met Koppen, in de Engelse pub Florin (Nobelstraat)

,,Iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur verandert deze gezellige pub in de radiostudio van van het Varaprogramma Spijkers met Koppen met Felix Meurders en Dolf Jansen. Een heerlijk programma met cabaret en muziek en een uitgelaten publiek. Je moet er gewoon bij zijn om die lekkere sfeer te proeven. Leuke bijkomstigheid: ze hebben hier de lekkerste tosti’s van de stad: bruin brood, kaas, tomaat en pesto. Zorg wel dat je om 11.00 uur binnen bent, anders kun je niet meer zitten. En als je een zitplaats hebt, houd er rekening mee dat de harde bankjes nogal Spartaans aanvoelen.”

 

3: Livingstone Coffee Bar aan de Groenmarkt in Amersfoort

,,Verstopt om het hoekje zit een kleine sfeervolle zaak met twee verdiepingen waar je hele goede koffie kunt drinken. Er staat een leren bankje, een platenspeler en veel vintage. Ik was er nogal gecharmeerd van eigenaar en barrista Raymond, die hier zijn eigen persoonlijke koffiebar van heeft gemaakt.” De nieuwe reisgids 100% Utrecht, time to momo ligt morgen in de winkels en kost 16,95 euro.

Bron: AD

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur