Moeke's café-formule breidt weer wat verder uit - Meyer beheer
19182
post-template-default,single,single-post,postid-19182,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Moeke’s café-formule breidt weer wat verder uit

Moeke’s café-formule breidt weer wat verder uit

BREDA – De Bredase horecaketen Moeke wordt dit jaar uitgebreid met vestigingen in Ede en Scheveningen. Dat betekent dat er tegen het einde van 2019 verspreid over het land zeven van dit soort grand cafés zijn geopend. Dat past helemaal in de opzet van Laurens Meijer van Meyer Beheer in Etten-Leur, waar Moeke onder valt.

De naam is ontleent aan Moeke Brouwers, het café aan de Ginnekenmarkt dat in de vorige eeuw al behoorlijk populair was. Na de overname door Meyer Beheer is het verbouwd, met daarbij de gedachte dat de kroeg moest gaan lijken op een grand café zoals ze rond de eeuwwisseling te vinden waren in Kiëv, de hoofdstad van Oekraïne.

Anderhalf jaar geleden lanceerde Meijer zijn plan om de Moeke-formule uit te breiden. In juli van 2017 liet de horecaondernemer weten dat hij het ‘reëel’ vindt dat er uiteindelijk twintig vestigingen verrijzen. Inmiddels zijn er dus al cafés in Nijkerk, Delft, Rhenen, Enschede en vanzelfsprekend nog steeds in het Ginneken.

Bron: BN de Stem regio Breda