Nieuws.jpg

Laurens Meyer wil Moekes door heel Nederland

BREDA- De formule van café-restaurant Moeke in het Ginneken in Breda wordt de komende jaren uitgerold door heel Nederland. Dat zegt Laurens Meyer van Meyer Beheer in Etten-Leur, waar Moeke onder valt.

“Ik verwacht dat eind volgend jaar acht zaken gereed zijn of in de planning zitten. En we willen het verder uitbouwen. Het is lastig om aan te geven hoeveel zaken het uiteindelijk gaan worden, maar ik denk dat twintig een reëel getal is,” aldus Meyer.

Exploitatie

Moeke (vroeger Moeke Brouwers) is al jaren een begrip aan de Ginnekenmarkt. Vorig jaar is Meyer Beheer begonnen de formule ook elders in het land neer te zetten. Inmiddels zijn er Moeke’s in Delft en in Rhenen.

Concrete plannen zijn er verder in Nijkerk (opening naar verwachting medio 2018) en in Scheveningen (2019). Verder worden er op drie plaatsen gesprekken gevoerd, waaronder in Enschede. Meyer houdt de exploitatie van de Moeke’s overal in eigen hand.

 

Uitstraling

Moeke heeft volgens Laurens Meyer de warme uitstraling en het gevoel van herberg. “Dat is wat mensen nog steeds aanspreekt. Het is een plek waar iedereen zich welkom voelt, waar je mensen ontmoet en kunt eten en drinken.”

Meyer Beheer telt inmiddels meer dan dertig horecabedrijven in Nederland. Eerder dit jaar kocht het bedrijf diverse zaken aan de Grote Markt in Groningen, waaronder het bekende De Drie Gezusters. In de meest recente landelijke Horeca Top 100 van het magazine Misset Horeca staat Meyer Beheer op de 45e plaats.

 

50 miljoen euro

Volgens Misset bedroeg de omzet van de onderneming vorig jaar 36 miljoen euro. Maar volgens Laurens Meyer zit het magazine daarmee aan de lage kant. “Ik denk dat we inmiddels wel tegen de 50 miljoen euro aan zitten.”

Meyer Beheer is van oudsher vooral groot in Breda. Daar vallen onder het bedrijf onder meer ’t Hart van Breda, de Bruine Pij, de Corenmaet, SamSam en Boerke Verschueren. Een aantal van die zaken is verpacht aan andere exploitanten. 

Bron: BN de Stem

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...