Burger King opent in december haar zestigste restaurant in Nederland. Spijkenisse is de locatie van deze hamburgerzaak. In Goes wordt gebouwd aan de eerste Zeeuwse vestiging. Horecaondernemer Laurens Meijer – de master franchiser van Burger King Nederland- heeft voor 2019 minimaal 10 nieuwe restaurants op de planning staan.

Laurens Meijer: zestigste Burger King in Nederland

Op 19 december 2018 wordt in Spijkenisse het 60e Burger King restaurant van Nederland officieel geopend, een mijlpaal voor het merk in Nederland. Ook is de bouw van het eerste Zeeuwse Burger King restaurant in Goes recent gestart. Deze ontwikkelingen zijn in lijn met de ambitieuze expansieplannen van Laurens Meijer met het, van origine Amerikaanse, fastfood merk. Voor 2019 staan de openingen van minimaal 10 nieuwe restaurants op de planning.

De groeiambities van Burger King in Nederland zijn groot én zeer concreet. ‘Wij zijn trots op de opening van Burger King in Spijkenisse en de start van de bouw in Goes. Voor ons is het zeker een reden voor een feestje, maar veel tijd om hiervan te genieten is er niet. In 2019 gaan we minimaal 10 restaurants openen in Nederland en er is zeker nog ruimte voor verdere groei.’

Na 2019 zullen we ons expansietempo zelfs een tandje opschroeven. Met ons development team zijn we continu op zoek naar geschikte locaties om nieuwe Burger King restaurants te vestigen, zowel in bestaande panden binnen steden, als nieuwbouwlocaties daarbuiten’, aldus Hans Miete (managing director van Burger King Nederland).

Het 60e Burger King restaurant wordt op 19 december officieel geopend door wethouder Igor Bal, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid. Voor de keten was Spijkenisse als vestigingsplaats een logische keuze: We hadden nog geen restaurant in deze regio. Ook wordt de geografische spreiding van Burger King nu breder. ‘We kunnen niet wachten om de inwoners van Spijkenisse een WHOPPER of Long Chicken te serveren’, aldus Mike Scheffers, districtsmanager bij GR8 restaurants en franchisenemer van dit restaurant.

Eerste Zeeuwse Burger King

Begin december werd in Goes de eerste paal geslagen voor de bouw van het eerste Zeeuwse Burger King restaurant. Dit restaurant zal in april haar deuren gaan openen. Bijzonder aan dit restaurant is dat dit het eerste is volgens het nieuwe ontwerp en  wordt uitgerust met een dubbele Drive Thru, wat bijdraagt aan een efficiënte en snelle doorstroming. Verder zullen de 150 zonnepanelen een bijdrage leveren aan de stroomvoorziening van zowel het restaurant als de auto-laadpalen voor de gasten.

Laurens Meijer

Alle nieuwe restaurants krijgen orderkiosken, zodat gasten zelf hun bestelling kunnen plaatsen.

Meijer zei begin dit jaar tegen Snackkoerier dat hij op termijn naar honderd à tweehonderd vestigingen wil in Nederland.