Nieuws.jpg

Kahuna gaat voor #foodporn

GINNEKEN – Het is de horecatrend voor 2018: poké bowl. Een van oorsprong Hawaïaans gerecht met rijst, vis of kip geserveerd in een kokosnoot. Aan de Ginnekenmarkt gaat Jop Mommersteeg het gerecht serveren.

Mommersteeg (30) studeerde bedrijfseconomie aan Avans. “Maar de horeca bleef trekken”, vertelt de Bredanaar, die tot op heden als bedrijfsleider bij Boerke Verschuren werkzaam is. Samen met Johan de Vos opent hij 1 augustus Kahuna op de plaats waar tot voor kort Neri Sushi zat.

De kans om het pandje schuin tegenover Boerke te betrekken deed zich vrij plotseling voor. “De pachter wilde er graag mee stoppen om meer bij zijn kinderen te zijn. 1 juli viel de beslissing, dus moesten we snel in actie komen.”

Inmiddels is de verbouwing grotendeels achter de rug en kan het nieuwe avontuur gaan beginnen. Poké bowl kwam op hun pad. “Het pas in de trend van gezond eten én heel belangrijk, het is te bereiden in de niet zo grote keuken in het pand.”

Een poké bowl, in prijs variërend van €9 tot €12,50, bestaat uit verschillende ingrediënten. Rijst, quinoa of sla, daarna kiest een gast voor zalm, tonijn, garnalen of kip en een dressing en uiteindelijk nog iets knapperigs om het gerecht af te maken. “En voor vegetariërs of veganisten hebben we tofu en zoete aardappel als alternatief”, geeft Mommersteeg aan. Ook glutenvrij of lactosevrij behoort tot de mogelijkheden.

“De gerechten zijn snel te bereiden”, geeft hij aan. De Vos vult aan: “Het zijn kleurrijke gerechten, waarop de hashtag foodporn van toepassing moet zijn.”

Bron: Breda Vandaag

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...