Nieuws.jpg

Horecatycoon zoekt 500 medewerkers:

'We moeten voorbereid zijn'

ETTEN-LEUR – Horecatycoon Laurens Meyer is op zoek naar 500 medewerkers. Zonder te weten wanneer ze daadwerkelijk aan de slag kunnen in een van zijn tientallen bedrijven.

 

‘Rennen’

De Bredase ondernemer zoekt voor zijn Meyer Beheer in een ronkende campagne naar ‘collega’s die er de schouders onder zetten als we straks weer mogen rennen over de terrassen’. Personeel voor bekende landelijk zaken als Moeke, De Drie Gezusters en tal van andere horecabedrijven, waaronder een twintigtal in Breda. In principe liggen er vaste en flexcontracten klaar per 1 april. Zo gek is dat niet, zegt Meyer. ,,Als het weer mag van dit kabinet, gaan we op volle toeren, dan moet je er klaar voor zijn. Vorig jaar hebben we honderden contracten moeten opzeggen om overeind te blijven. Meteen bij de eerste lockdown in maart, maar zeker ook in oktober toen wel duidelijk werd dat we weer voor lange tijd op slot zouden gaan.”

Afbreken en opbouwen

Hij schat dat zijn bedrijven de voorbije maanden nog zo’n 500 mensen op de loonlijst hadden staan. En dat de komende weken een vergelijkbaar aantal aangetrokken moet worden. ,,Elke winter werk je met minder mensen, komt er een deel weer terug en moet je vervolgens gaan zoeken voor het voorjaar. Nu is dat extremer. We hebben complete teams moeten afbreken en zullen dat ook weer moeten opbouwen.”

“Wij hebben sinds vorige jaar nagelnieu­we bedrijven die nog nooit open zijn geweest”, Laurens Meyer, horeca-ondernemer Het definitieve contract gaat in als zeker is per welke datum de horeca landelijk weer aan de slag kan, al dan niet onder beperkingen. ,,Dat kan half maart zijn, wat mij betreft. Het kan ook 1 mei worden; wisten mijn collega’s en ik dat maar.”

 

Opleidingen

Zijn bedrijf wil in ieder geval al snel met interne opleidingen beginnen. ,,Dat doen we waar mogelijk op gepaste afstand in eigen huis, maar we hebben ook een compleet nieuw programma e-learning voor de horeca online opgezet. Van basiskennis over ons bedrijf voor iedereen, tot specifiek kantoorwerk en allerlei proeverijen.” Meyer móet wel op deze manier aan de slag, zegt hij. ,,Kleinere bedrijven zijn zo weer op gang, die hebben een groepsapp en het personeel meldt zich weer. Bij ons is dat grootschaliger, dus lastiger. Erger nog: wij hebben in Scheveningen, Den Bosch, Nijmegen en Ede sinds vorig jaar nagelnieuwe vestigingen die nog nooit open zijn geweest. Maar je hebt straks, ergens, ooit wel zo’n veertig getrainde mensen per zaak nodig.”

Bron: Algemeen Dagblad

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...