Nieuws.jpg

Grote brand bij Café Bruxelles in Breda ontstaan in frietpan

De brandweer was donderdagavond druk met het blussen van een grote brand bij Café Bruxelles op de Havermarkt in Breda.

De brand in het eetcafé ontstond rond 19.45 uur. Volgens een medewerker zaten er op dat moment zo’n veertig mensen te eten. Die werden vlot en ordelijk naar buiten begeleid.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in een elektrische frietpan in de keuken aan de achterkant van de zaak. Daar was vrijwel meteen sprake van een flinke rookontwikkeling.

GROTE BRAND

De brandweer rukte met vijf wagens uit en bestreed het vuur vanuit een hoogwerker die over het dak de achterkant kon bereiken. Rond 20.00 uur werd de brand opgeschaald tot grote brand. Niet omdat er sprake was van een uitslaande brand, maar vanwege de risico’s die een brand in monumentaal pand met weinig manoeuvreerruimte met zich meebrengt.

 

ONTRUIMING

Het publiek werd op flinke afstand gehouden, maar van paniek was volgens de politie op geen enkel moment sprake. ,,De ontruiming van de naastgelegen panden ging soepel, iedereen kon nog rustig afrekenen”, zei een woordvoerder. ,,Er was geen spoed bij, maar op bepaald moment bestond het risico dat de brand zich zou uitbreiden.” Rond 21.30 uur had de brandweer het vuur onder controle, maar het nablussen duurde nog enkele uren. De brandweer adviseerde om de ramen en deuren dicht te houden in het centrum vanwege de rook.

Bron: BN de Stem

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur