DE GRAANBEURS TRANSFORMEERT VERDER: NU OOK LIVEMUZIEK, 'WE WILLEN UNIEK ZIJN' - Meyer beheer
18115
post-template-default,single,single-post,postid-18115,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

DE GRAANBEURS TRANSFORMEERT VERDER: NU OOK LIVEMUZIEK, ‘WE WILLEN UNIEK ZIJN’

DE GRAANBEURS TRANSFORMEERT VERDER: NU OOK LIVEMUZIEK, ‘WE WILLEN UNIEK ZIJN’

BREDA – De Graanbeurs transformeerde de afgelopen jaren van te grote kroeg naar een indoorevenementenzaal. En niet zonder succes, verschillende organisaties zorgen met hun feesten elk weekend voor een vol huis. Nu is het tijd voor de volgende stap: vanaf september gaat De Graanbeurs elke woensdagavond livemuziek programmeren. ”Het streven is niet om te concurreren met poppodia, maar om uniek te zijn.”

Een gevarieerd programma neerzetten. Dat is algemene doel van De Graanbeurs, vertellen programmeur Billy Zomerdijk en eigenaar Raymond Elzerman. ”We hebben ieder weekend een ander soort feest met een ander publiek. Dat is een heel leuk en verrassend werken. En nu willen we op de woensdagavond iets voor het livemuziek publiek gaan neerzetten. De Graanbeurs is van origine natuurlijk een oud rockhol.”

Identiteit

Even terug naar zo’n anderhalf jaar geleden. Zomerdijk wordt dan aangesteld aan boeker, promoter en programmeur van de club. Hij organiseert en bezoekt dan al langer feesten in De Graanbeurs, maar merkt dat de club een beetje in een identiteitscrisis zit. ”Er heerste heel erg een kroegsfeer, waar de club eigenlijk te groot voor was. Ook was er veel onduidelijkheid in het programma: de ene keer commerciële muziek, dan weer een themafeest.”

Om de club meer een eigen identiteit te geven besluit hij samen met eigenaar Elzerman het roer om te gooien. De barren worden naar de zijkant verplaatst en de de zaal wordt omgetoverd tot een indoorfestivalzaal.

En nu is het dus tijd voor de volgende stap.Meer livemuziek. De aftrap wordt in december 2016  al gegeven met een optreden van reggae-legende Eek-A-Mouse.  Een doorslaand succes volgens beide heren. ”Het optreden kwam heel goed over in de zaal van De Graanbeurs.”

Sindsdien geven ze jonge lokale organisaties elk weekend de kans om feesten te organiseren. Maar ook grote concepten uit de randstad zoeken de Bredase locatie op voor edities. ”We bedienen in principe alle doelgroepen die er zijn”, zegt Elzerman doelend op de variatie van feestconcepten die uiteenlopen van techno tot R&B en van disco tot hardcore.

Vanaf half september volgt er elke woensdag een avond waarop livemuziek staat geprogrammeerd. ”Die woensdagavond moet een vast gegeven worden. Dat mensen weten dat ze op woensdag standaard een bandje kunnen checken. Qua genres kan het alle kanten opgaan”, aldus Zomerdijk.

Elzerman vult aan: ”Naast bekende acts willen we mensen verrassen. Misschien ken je de band niet, maar kom toch eens kijken. Om half acht kom je binnen. Twaalf uur loop je de deur uit. De volgende dag kun je gewoon naar werk of school, terwijl je toch een leuke avond hebt gehad.”

Het volgende liveoptreden in de Graanbeurs is op 10 mei. Dan komt reggaeband Off Shore op bezoek

Bron: BN de Stem