Nieuws.jpg

De Drie Gezusters viert verjaardag met nieuw speciaalbier

Op 3 maart is De Drie Gezusters twee jaar in handen van Meyer Beheer. Het Groningse Grand Café heeft voor die gelegenheid een tweede eigen speciaalbier ontwikkeld: De Drie Gezusters IPA.

Om de nieuwe koers kracht bij te zetten, staat er dit jaar ook een interactieve pubquiz op de agenda. Net als op het eerste jubileum als onderdeel van Meyer Beheer, viert De Drie Gezusters haar tweede verjaardag met een bijzonder speciaalbier. Behalve het Drie Gezusters Blond Bier kan je nu ook een traditioneel IPA-bier bestellen. De Drie Gezusters brouwde het bijzondere hopbier in samenwerking met de Groningse brouwerij Baxbier. ‘Het is een typische West-Coast IPA, met de geur van citrus en dennennaalden door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten,’ zegt Van van den Berg van Baxbier. Om het concept ‘De Drie’ zoveel mogelijk te laten terugkomen, is het bier speciaal opgebouwd uit drie hopsoorten.

NIEUWE KOERS

De Drie GezustersHet statige pand aan de zuidzijde van de Grote Markt, ooit bewoond door de drie dochters van Peter Stuyvesant IV, krijgt sinds twee jaar dus een wat andere invulling. Om een huiselijk gevoel te creëren, levert De Drie Gezusters tegenwoordig voor elk moment van de dag smaken waaraan veel aandacht is besteed. ’s Ochtends kunnen gasten verse koffie en cappuccino’s drinken die nog handgemaakt zijn, en in de middag is de luxe versie van Gronings trots te bestellen: een eierbal op basis van kwartelei. En uiteraard zijn er de nacho’s, die onlangs nog tot beste nacho’s van de stad zijn uitgeroepen. ’s Avonds kunnen gasten uitgebreid dineren met bijvoorbeeld een Ierse runderbavette of een zeebaars met strandkrabbensaus. In in café Hoppe kan je op vertoon van je studentenpas ook voor zes euro een stadshap bestellen. Bezoekers kunnen ook buiten genieten van hun drankjes of hapjes, want tegenwoordig heeft De Drie Gezusters een groot terras met windschermen en heaters.

INTERACTIEVE PUBQUIZ

De historie van De Drie Gezusters is overal zichtbaar, met Hotel De Doelen als oudste hotel van de stad, het prachtige glas-in-lood-plafond waarvoor wekelijks nog mensen speciaal naar binnen komen, of die grote vleugel die op zaterdagavonden door een pianist wordt bespeeld. Het is het decor van een activiteit die nog maar op weinig plekken te vinden is: de in het Nederlands en Engels gebrachte interactieve pubquiz. Om de week kun je op donderdag in Café Hoppe met je team strijden om de overwinning. Een quizmaster stelt vragen uit allerlei rubrieken, inclusief de populaire muziekronde. Elk team krijgt een elektronisch kastje om zijn antwoorden op aan te geven. Bij open vragen gebruik je de buzzer: wiens zoemer als eerste klinkt mag antwoord geven. Is het antwoord niet goed, dan gaat de beurt naar het een-na-snelste team. De score en tussenstanden worden automatisch bijgehouden en zijn meteen zichtbaar op de schermen in het café.

DE ZOMER

Na twee jaar hard werken door personeel en andere vakmensen staat er nu weer een Drie Gezusters waar Meyer Beheer en de stad Groningen trots op kunnen zijn. Daarom blijft De Drie Gezusters ook na de viering van het tweede jubileum doorgaan op de ingeslagen weg. Na de viering van het tweede jubileum blijft De Drie Gezusters vernieuwen in lijn met de veranderde koers. In de zomer van dit jaar verschijnt daarom een derde eigen speciaalbier. Maar wat voor bier dat precies wordt, maakt De Drie Gezusters pas later in het jaar bekend.

Bron: Misset Horeca Eerste publicatie door Marjon Prummel op 3 mrt 2019

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur

Stuur ons een bericht

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...