THUIS KOMEN BIJ MOEKE DELFT; EEN HUISKAMER VOOR DE HELE DAG - Meyer beheer
17818
post-template-default,single,single-post,postid-17818,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

THUIS KOMEN BIJ MOEKE DELFT; EEN HUISKAMER VOOR DE HELE DAG

THUIS KOMEN BIJ MOEKE DELFT; EEN HUISKAMER VOOR DE HELE DAG

Als je ingaat op de uitnodiging voor een persdiner, dan weet jij van tevoren dat alles uit de kast wordt gehaald. Een nieuwe zaak wil zich dan graag van zijn beste kant laten zien. Zo ging het ook bij Moeke Delft. De derde zaak in deze formule (er is ook een Moeke in Rhenen en in Breda-Ginneken) opende begin februari 2017 haar deuren.

moeke delft inrichting

Metamorfose

Omdat ik de voorganger Café Vlaanderen niet kende, is het lastig oordelen over de metamorfose. In een krappe 3,5 week tijd is er echter een aansprekend totaalconcept neergezet dat de naam eer aan doet: Bij Moeke voel je je gelijk thuis! Eigenaar Glenn Zenner ligt toe: “Met Moeke Delft willen we aan de Beestenmarkt een formule toevoegen, waar iedereen welkom is en waar het de hele dag door een komen en gaan van gasten is. Sommigen voor een krantje en een kop koffie, anderen voor een lunch, een borrel, een hapje of een heel diner. Niets moet, alles mag. Er is uiteraard een uitgebreid assortiment speciaal bieren, met ruime keus van de tap.”

 

moeke delft kast

Huiselijke sfeer

Die ongecompliceerde sfeer van Moeke Delft voel je direct. De inrichting kent kleine nisjes en hoekjes. De aankleding is huiselijk, met veel lijstjes aan de muur, open wandrekken met leuke spulletjes en (vet)planten. De kleuren zijn warm en sfeervol en de eigentijdse materiaalkeuze: robuust hout en veel staal en leer zorgen dat het geheel niet truttig wordt. Hoewel het een forse zaak is, voelt het warm en gezellig.

moeke delft lijstjes

Flammkuchen

Natuurlijk wil de keukenbrigade ons overtuigen van hun kunnen. Voor de start worden 3 varianten Flammkuchen geserveerd; gewoon op een plank, in stukken gesneden midden op tafel. Nodigt uit tot delen. Een ideale borrelhap; formaat voor circa 3 tot 4 personen. Als voorafje kun je met 2 goed vooruit, en als snelle eenpersoonshap is hij ook niet gek! Die met geitenkaas en tomaatjes is wel wat machtig als voorafje; ik adviseer de Original: met Emmerthaler, zure room, spek en dungesneden prei, heerlijk!

moeke delft flammkuche

Ruime keus

Een keur aan voorgerechten volgt: een carpaccio (goddelijke truffelmayonaise!), zeer rijk gevulde salades (grote, sappige lauwwarme garnalen stelen de show!), kaas-bitterballen … En mijn persoonlijke favoriet in al dit geweld: Rosbief van Tonijn. Kort aangebakken in wakame, wasabi, gember en yakitori-saus.

moeke delft voorgerechten

Keuken op orde

De bediening is vriendelijk en niet-opdringerig. Wie hier komt eten wordt gezien, maar niet opgejaagd.  Doe lekker je ding en neem je tijd. Na een kaassoepje (lekker, maar machtig…) volgt een keur van hoofdgerechten: spareribs, een goede burger met frietjes, een ossenhaasspies, zeebaars en een hele zeetong. Ik concludeer dat de keukenbrigade op orde is; de zaak zit aardig vol en toch houden ze het tempo bij ons aan de perstafel hoog.

moeke delft hoofdgerechten

Geen punt bij Moeke

Bij iedere nieuwe gang wordt er driftig gefotografeerd en dat geeft een gezellige chaos. Eten is bijzaak vandaag… Jammer, eigenlijk. De kaart is heel divers. Veel keus, echt voor ieder wat wils en een geschikte hap voor ieder moment van de dag. De naamgeving is met humor en zonder flauw te worden, doorgetrokken is de spreuken op de kaart, de puntzak van de frites (‘Het enige waar Moeke een punt van maakt’), het bestekmapje en de bloemenvaasjes.

Met wie wil jij bij Moeke op visite?

Zelf oordelen? Wij mogen een dinerbon ter waarde van 50 euro verloten onder onze volgers. Daar lik je je vingers bij af! Hoe maak je kans? Volg onze pagina, deel dit bericht en reageer met wie jij graag bij Moeke op visite zou willen gaan. Op 1 maart 2017 maken we de winnaar via Facebook bekend.

moeke delft desserts

Moeke Delft

Adres: Beestenmarkt 16, Delft

Website: Moekedelft.nl

Onder de loep: Ook met (kleinere) kinderen zit je hier goed. De ongedwongen sfeer en niet te krappe opzet nodigt uit op je gemak te eten en wie weet een beetje langer te blijven plakken… Op het toilet: luiers in verschillende maten. Detail, maar zegt wel wat, toch? En dan loop je met een glimlach op je gezicht weer terug de zaak in, omdat je op de spiegel de tekst las “Jij bent Moeke’s mooiste”.

Bron: Smaakpionnen.nl