Nieuws.jpg

Interview Daisy Kerkhoffs (The Butler)

Geplaatst op 4 mei 2016

 

Daisy Kerkhoffs is sinds januari 2013 het vrolijke gezicht van Grand Café The Butler in Etten-Leur. Ze is geboren in Roermond, in 1987 verhuisd naar Breda en inmiddels woont ze bijna 20 jaar met veel plezier in Etten-Leur. ‘Vroeger wilde ik altijd terug naar Breda, maar dat heb ik helemaal niet meer. Je hebt hier alles: je hebt rust, je bent overal dichtbij en er is altijd wel wat te doen.

Toen Daisy naar Brabant kwam, begon ze een studie aan de NHTV (toen nog NWIT) in Breda. ‘Maar daar heb ik nooit wat mee gedaan. Ik ben daarna een opleiding binnenhuisarchitectuur gaan volgen en heb ik vijf jaar bij een interieurbouwer voor de horeca gewerkt als ontwerper. Van 1987 tot 1997 heb ik in Breda in de horeca gewerkt. Eerst als bedrijfsleidster in café Janssen (Vismarktstraat) en daarna als bedrijfsleidster in café Corenmaet (Havermarkt). Toen mijn dochter 4 werd heb ik m’n baan opgezegd en ben ik voor mezelf begonnen met een bedrijf voor restyling en belettering. Heb ik lekker 10 jaar van thuis uit kunnen werken. Toen begon de horeca toch weer te kriebelen en eind 2012 kreeg ik de kans om The Butler over te nemen.

Kletscafé

Als een bedreven barista bereidt ze twee indentieke cappuccino’s. ‘Kijk nou ‘ns. Altijd leuk als dat zo lukt. Het voelt als twee kleine kunstwerkjes. Ik geniet daar echt van.’ Met flair presenteert ze de twee kopjes aan haar gasten. ‘Ik hou van het contact en de omgang met de mensen. Even een praatje maken. Ik ken ook eigenlijk wel iedereen die hier komt. Of die leer ik graag kennen. Ik noem het altijd het grootste kletscafé van Etten-Leur.

Enjoy the good life

Daisy houdt van het leven. En ze viert het leven. Niet voor niets heeft ze voor haar grote passie The Butler gekozen voor de slogan “Enjoy the good life!” ‘Voor mij betekent dat: geniet van de hele simpele momenten. The Butler is laagdrempelig. We hebben een hele brede doelgroep. Het is echt ongekend hoe divers ons publiek is. Mensen van 18 tot 88. En dat gaat altijd prima samen. Dat komt niet zozeer door onze muziekkeuze, maar vooral door het volume. Het is hier geen discotheek. Mensen komen hier graag om bij te praten.

Appeltaart

Bij The Butler kun je terecht voor een heerlijke en gezellige lunch, borrel of diner. Maar het is ook een plek waar je gezellig een krant of tijdschrift kan lezen. Dat gebeurt heel veel. Zo van pfff…, even thuis weg. Even rust, even wat lezen, koffie of cappuccino erbij. Met een koekje, soesje of onze zelfgemaakte appeltaart. Die taart, ja, daar komen echt heel veel mensen voor terug. 1 euro ‘t stuk. Hij is naar m’n eigen recept, maar inmiddels maakt “de keuken” hem. Hij is juist zo lekker en hij loopt zo goed omdat hij zo simpel is. Er zitten geen krenten of rozijnen in. Een klein vleugje kaneel. Het is echt een visitekaartje geworden.

Bioscoop

Bijzonder populair is het Bioscoop Arrangement: een 3-gangen keuzemenu inclusief bioscoopkaartje voor slechts 25 euro. ‘Deze samenwerking is erg leuk en succesvol. Elke dag maken we in de bioscoop aan de Binnentuin op zes schermen reclame voor lekker eten en borrelen bij The Butler. Daar trekken we steeds nieuwe mensen mee binnen. Doet het ook goed als cadeautje. Het bioscoopkaartje en diner mogen ook los van elkaar gebruikt worden en zijn 1 jaar geldig. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!

Shoppen?

Daisy houdt ervan om mensen om haar heen te hebben. In de zaak, en ook thuis. ‘Maar niet altijd hoor. Ik vind het ook heerlijk om in m’n eentje met een boekje op de bank te zitten. TV-kijken is niet aan mij besteed. Als ik 10 minuten naar een film kijk, dan val ik in slaap. Ik hou ook eigenlijk helemaal niet zo van shoppen. Ik kom meestal toevallig wat tegen. Als je in m’n kast kijkt, zou je het niet zeggen… Ik heb echt wel genoeg. Maar mij maak je niet blij met een gezellig dagje winkelen. Maar als ik dat dan toch doe, dan kom ik graag in Den Bosch. Daar is het altijd gezellig en heb je van die leuke speciaalzaakjes.

Stappen?

Natuurlijk, minder dan vroeger, dat wel, gaat Daisy graag een keer stappen. ‘Meestal in Breda, want daar heb ik veel mensen leren kennen. Het Jazzfestival vind ik leuk, bijvoorbeeld. En 11 juni ga ik naar Guus Meeuwis. Niet dat ik al z’n nummers grijs draai hoor. Ik kan maar een paar liedjes meezingen, maar vind het gewoon gezellig. En verder? Ik tennis graag, speel competitie bij TC Etten. Ik ben in de loop der jaren wel wat minder fanatiek geworden. Ik speel het liefste de dubbel of mix. Ik ben een gezelligheidsspeler geworden. Nee echt, ik kom eigenlijk het allerliefst bij The Butler. Want hier is het ook gezellig. En kan ik lekker op het fietsje naar huis.’<\p>

Favorieten..

Muziek: Veel

Festival: Oerol op Terschelling en Just Dance Outdoor in Etten-Leur

Food: sushi, coquilles en kreeft

Drinks: Moët & Chandon Ice Imperial Champagne of gewoon een droog wit wijntje

Place to be: The Butler. Echt heerlijk vind ik ons terras in de zomer

Profielpagina The Butler (met een leuke deal! Ook leuk om te delen op je Facebook!)

Meyer beheer b.v.

Horeca exploitatie & vastgoed

Meyer Beheer B.V.
Horeca Exploitatie & Vastgoed

Pottenbakkerstraat 30
4871 EP Etten-Leur