BOEKLE VELSCHULEN NEEMT HET NIET ZO NAUW - Meyer beheer
17855
post-template-default,single,single-post,postid-17855,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

BOEKLE VELSCHULEN NEEMT HET NIET ZO NAUW

BOEKLE VELSCHULEN NEEMT HET NIET ZO NAUW

 

GINNEKEN – Het begint inmiddels een traditie te worden voor Boerke Verschuren in het Ginneken. Voor het vierde jaar op rij verbouwt kroegbaas Johan de Vos zijn café tot een thema-carnavalsgelegenheid. Dit jaar gaat hij Chinees.

Het thema ‘Dit jaal kijken we nie zo nauw’ krijgt vorm in de voorzetgevel, waar lampions, gouden leeuwtjes en tempelachtige beelden China nabootsen voor de Ginnekenees, die tijdens carnaval bij Boelke Verschulen terecht kan. “Maar ook onze medewerkers lopen als chinees rond, de vrouwen als Geisha, mannen met stokjes in het haar”, lacht De Vos.

Boerke Verschuren krijgt ermee de lachers op zijn hand. “Het is wat publieksvriendelijke dan vorig jaar”, weet De Vos, verwijzend naar de Ginnekeloog van afgelopen carnaval. Toen lag er een vrouw wijdbeens op de voorgevel. “Iedereen had daar een mening over, maar niet iedereen was positief. De Chinees kan iedereen wel waarderen.”

Voor Johan de Vos begon het aankleden van Boerke vier jaar geleden eigenlijk bij het Klunen, vertelt hij. “Met een groep vrienden gingen we als brandweerman, compleet met brandweerwagen met echte sirene. Die hebben we daarna voor het café gezet.”

Het jaar erna was Boerke Verschuren een jungle, compleet met planten. “ Dat was de opmaat naar meer. En voor komend jaar hebben we ook wel een idee”, lacht De Vos. Maar eerst de Chinees. “Ik heb een twee uur durende mix van watervallen en Chinese panfluitmuziek klaarstaan, afgewisseld met krakers als ‘Hoe lang is een Chinees en Shanghai. En er komt een kraampje met allerlei Chinese snacks.”

De geruchtmakende gevel van afgelopen jaar.

Bron: Breda Vandaag